Reduceri!

VICTORIA vita de vie la ghiveci, an 3, pe rod

85,00 lei

Vanzare butasi vita de vie altoita de vin soiul MERLOT

Descriere

Vita de vie altoita de masa alba Victoria poate fi plantata oricand fiind in ghiveci, anul 3, aclimatizata, prinsa deja si pe rod.

Butasii de vita de vie la ghiveci se preateaza a fi plantati in spatii deschise pe sistem bolta sau spalieri dar si in medii protejate: Butasi vita de vie de masa pentru plantare in SERE si SOLARII, in cultura intercalata cu legume. 

Vita de vie la ghiveci Victoria este un soi de struguri de masă de culoare alba rezultat din încrucișarea soiurilor Cardinal și Afuz Ali.Istoric

Hibridările s-au efectuat în cadrul I.C.H.V. Bucuresti, de către Victoria Lepădatu. Lucrările de selecție au fost continuate de Gheorghe Condei la Stațiunea de Cercetări Viticole din Drăgășani, soiul fiind omologat în anul 1978. Este una din cele mai valoroase creații de soiuri românești pentru struguri de masa. Se impune prin timpurietate, dar mai ales prin aspectul foarte frumos al strugurilor si prin productivitate ridicata.

Sunt foarte mari, conici sau cilindro-conici, cu boabele asezate compact pe ciorchine. Bobul mare si foarte mare, ovoidal de culoare galbena-chihlimbarie (ambra); pulpa semicrocanta, gustul echilibrat, slab aromat.

Descriere

Victoria este un soi cu vigoare mijlocie spre mare, fertilitate buna (63-73% lastari fertili) si productivitate foarte mare, datorita marimii strugurilor. Rezistente biologice: buna la ger (-18°C -20 °C) si la seceta; se comporta bine fata de brumele si ingheturile de primavara, datorita dezmuguririi tarzii; rezistenta mijlocie la boli si daunatori. Formele de conducere in plantatii recomandate sunt: capul inaltat Dr. Guyot, cu taiere mixta si cordonul dublu genovez. Incarcatura de rod care se lasa la taiere este de 40 – 50 ochi/butuc, respectiv 15 – 17 ochi/m2

Insușiri tehnologice

Maturarea strugurilor are loc in epoca a II-a, durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este mare, cca 30 zile. Productiile de struguri sunt mari, de peste 16-18 t/ha, din care productie marfa 83-85 %. La maturitatea de consum, strugurii acumuleaza 140-150 g/l zaharuri, iar aciditatea este relativ scazuta 3,8-4 g/l H2SO4. Este considerat ca fiind creatia cea mai valoroasa de soiuri pentru struguri de masa din Romania.

Perioada de maturare 20-30 August

Strugurii contin 80% apa, alaturi de fibre, carbohidrati (glucoza si fructoza), vitamine (C, A, B6, B1, B2, E), dar si minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu). De asemenea, contin acid folic, flavonoide, taninuri si in special antioxidanti. Fie galbeni, verzi, visinii, roz sau negri, cu bob mic sau mare, strugurii aduc o varietate de beneficii asupra organismului.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „VICTORIA vita de vie la ghiveci, an 3, pe rod”

S-ar putea să-ți placă și…