Description
Butasi in varsta de 2 ani dupa altoire cu inaltimea la livrare 90 cm- 120 cm, perioada de plantare: tot timpul anului fiind deja prinsa in ghiveci si aclimatizata. Poze reale in galeria de imagini. Pozele din imagini sunt facute in 20 mai 2024, lastarii crescand cu minim 10 cm pe saptamana.
Italia s-a extins in podgoriile din Romania abia dupa 1962. Acesta are o productivitate ce variaza intre 12-23 tone/hectar in functie de an, zona de cultura dar si agotehnica aplicata.
Strugurii: Sunt mari , cilindrici sau cilindro-conici. Greutatea medie a strugurelui este de 300-400 de grame iar lungimea este de 20-25 cm. Bobul este mare, oval de 6-7 grame. Pielita este galben verzuie, groasa si acoperită cu pruină. Miezul este crocant, carnos si are o aroma de muscat.
Rezistenta: Nu este pretentios fata de sol, toleranta la ger este medie. Tolereaza seceta. Rezista bine la transport si depozitare.
Specificatii:
Denumire | Italia |
Soi | De Masa |
Perioada de coacere | 15 – 30 Septembrie |
Culoare | Galbena-verzuie |
Conditii de plantare | Semiumbra – soare |
Loc de plantare | Gradina/ Livada |
Distanta de plantare | 1.5 – 2 m |
Cerinte de udare | Necesita udari medii |
Cerinte fata de sol | Nu este pretentios |
Daca doriti butasi de anul 3 la pretul de 85 de lei, inaltime de peste 1.5 m, pe rod crescuti in ghiveci cu soiuri cu/fara samburi va rugam sa faceti click aici sau sa accesati categoria Butasi-vita-de-vie-la-ghiveci-anul-3-pe-rod
Butasii de vita de vie la ghiveci se preateaza a fi plantati in spatii deschise pe sistem bolta sau spalieri dar si in medii protejate: Butasi vita de vie de masa pentru plantare in SERE si SOLARII, in cultura intercalata cu legume.
Caracteristici:
- Perioada de vegetatie mijlocie 165-170 zile, timp in care necesita peste 3000 C temperatura globala.
- Are o crestere vegetativa puternica si fertilitate buna, 50-60% din lastari sunt fertili.
- Este sensibil la meiere si margeluire, fenomene care se manifesta puternic spre varful ciorchinilor.
- In anii cu conditii climatice nefavorabile, in timpul infloritului, florile nu leaga si cad in masa, acesta constituind defectul major al soiului Muscat de Hamburg.
- Rezistente biologice : mijlocie la ger (-18C); slaba la seceta; foarte sensibil la mana, fainare si putregaiul cenusiu al strugurilor.In zonele de ses este puternic atacat de molii.
- Muscat de Hamburg are nevoie de multa caldura si insolatie, de aceea se cultiva in conditii bune in podgoriile din zonele colinare subcarpatice. Prefera solurile usoare, bine aprovizionate cu substante nutritive si apa. Pe nisipuri sufera de sete.
- Muscat de Hamburg intruneste cele mai inalte insusiri tehnologice, fiind considerat „regele soiurilor de masa”.
Reviews
There are no reviews yet.