Descriere
PRODUS IN ROMANIA IN PEPINIERA PROPRIE, SOIURI ACLIMATIZATE!
- Feteasca Albă este unul dintre cele mai valoroase soiuri de struguri românești, cu rădăcini milenare, tocmai din Feteasca Neagră cultivată de daci.
- Caracteristici:
- Cunoscut în popor și sub denumirile de Poama fetei, Păsărească albă și Poamă păsărească
- Soi românesc, apărut în regiunea istorică a Moldovei, Feteasca Albă este soiul cel mai răspândit din România ca suprafață de cultivare (peste 25.000 hectare), fiind bine adaptat condițiilor de climă din țara noastră.
- Se cultivă în majoritatea podgoriilor, mai ales în cele din Moldova și Transilvania.
- Produce vinuri seci sau demiseci, cu conținut echilibrat în alcool (tărie 11,5-12%) și aciditate, caracterizate prin mare finețe, dar și vinuri demidulci sau dulci.
- Feteasca Albă produce un vin fin, elegant, rotund, catifelat, amplu, corpolent.
- Vinurile maturate în butoaie de stejar și învechite în sticlă capătă o aromă-buchet apropiată de cea a fructelor uscate.
- În unele podgorii cu ecoclimat temperat mai răcoros, din Fetească albă se obține un vin cu aciditate mai ridicată, având în același timp o prospețime și o fructuozitate deosebite.
- Are o putere de acumulare a zaharurilor foarte ridicată, din acest punct de vedere situându-se printre primele soiuri ale lumii. Cantitatea de zahăr acumulată în struguri în mod normal este de 180-220 g/l de must, dar poate ajunge până la 240-250 g/l și chiar 270 g/l, în condiții de supramaturare.
- Perioada de maturare: 01-10 Octombrie
Recenzii
Nu există recenzii până acum.