Descriere
PRODUS IN ROMANIA IN PEPINIERA PROPRIE, SOIURI ACLIMATIZATE!
Origine
Opiniile asupra originii sale sunt impartite, unii ampelografi afirma ca este originar din Germania de pe valea Rhinului, altii din Italia sau din Austria, regiunea Styria.
Strugurii
Sunt mici spre mijlocii, cilindrici, cu prima ramificatie detasata de restul ciorchinelui si boabele asezate foarte des pe ciorchine. Bobul este mic, sferic, cu pielita subtire, de culoare verde galbui, cu punctul pistilar persistent si evident.
Insusirile agrobiologice
Are perioada mijlocie spre lunga de vegetatie (170-185 zile, vigoarea de cresetere este mijlocie si fertilitatea ridicata, 80-85% lastari fertili. Matureaza foarte bine lemnul lastarilor si diferentiaza mugurii de rod de la baza coardei pretandu-se la taierea speronata. Maturarea deplina se realizeaza la 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-V-a). Rezistente biologice: buna la ger (-20°C -22°C), slaba la seceta, mijlociu rezistent la mana si fainare, sensibil la putregaiul cenusiu al strugurilor.
Insusirile agrotehnice si tehnologice
Soiul Riesling italian se caracterizeaza printr-o mare plasticitate ecologica, cultivandu-se cu rezultate bune in aproape toate podgoriile Productiile variaza de la 9 t/ha l pana la 16 t/ha , cu o medie de 11-13 t/ha. Acumularile in zaharuri sunt si ele diferite de la 170 g/l, in contextul unei aciditati totale a mustului ridicata, de 6-7 g/l H2SO4, pana la 200 g/l si valori ale aciditatii mai echilibrate, de 4-5 g/l H2SO4. Are capacitate de supramaturare cand poate atinge 220-240 g/l zaharuri. Ca urmare, soiul Riesling italian asigura o gama larga de vinuri: seci, demiseci, demidulci, sau poate fi folosit ca materie prima pentru spumante, ori distilate invechite din vin.
Perioada de maturare: 01-10 Octombrie
Recenzii
Nu există recenzii până acum.